Ποιός Είναι Ο Καλύτερος Τρόπος Εκτύπωσης T-Shirt?

Ποιός Είναι Ο Καλύτερος Τρόπος Εκτύπωσης T-Shirt?

Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος λοιπον για να τυπωσεις το εξωφυλλο του Holy Diver σε T-shirt?

Το άρθρο αυτής της εβδομάδας θα διαφοροποιηθεί λίγο απο τα “κοινά” άρθρα που δημοσιεύουμε συνήθως. Δέν θα μιλήσουμε για rock facts και αγαπημένους καλλιτέχνες. Σε αυτό το άρθρο επιστρέφουμε στις ρίζες…απαντάμε τις ερωτήσεις αρκετών πελατών μας σχετικά με την ποιότητα της εκτύπωσης των μπλουζών μας. Οι μέθοδοι με τις οποίες μπορεί κάποιος να τυπώσει σε ύφασμα είναι κυρίως 3: Η μεταξοτυπία, η ψηφιακή εκτύπωση και η στάμπα-σιδερότυπο. Το rockvision χρησιμοποιεί κυρίως τη μέθοδο της μεταξοτυπίας για το τύπωμα των t-shirt και σε κάποιες περιπτώσεις στάμπες. Παρακάτω θα αναλύσουμε τις μεθόδους αυτές και θα κάνουμε και αναφορά και σε μία τρίτη μέθοδο, αυτη της ψηφιακής εκτύπωσης επίσης  θα αναφέρουμε και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των μεθόδων αυτών.

  • Μεταξοτυπία

Η μέθοδος της μεταξοτυπίας είναι η εκτύπωση απευθείας στο ύφασμα σε κομματιαστό ή ραμμένο ρούχο όπως για παράδειγμα σε t-shirt, μακρυμάνικο μπλουζάκι ή φούτερ.

Με την μέθοδο απευθείας εκτύπωσης-μεταξοτυπίας η απόδοση του σχεδίου και πρόσφυσης των μελανιών στα υφάσματα είναι εξαιρετική. Για κάθε τύπο υφάσματος (βαμβακερά, λύκρα, φούτερ, νάυλον, πολυεστερικά κλπ) χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα μελάνια plastisol , νεροχρώματα, ξεβαφές ακόμα και υλικά δύο συστατικών. Μετά την εκτύπωση τα υφάσματα περνούν από φούρνο σε ανάλογες θερμοκρασίες για να ολοκληρωθεί το φιξάρισμα των μελανιών, ουσιαστικά ο φούρνος δένει τα χρώματα και τα δυναμώνει για να αντέξουν στην χρήση. Η εκτύπωση γίνεται σε αυτόματα μηχανήματα τύπου carousel στα οποία το κάθε στρώμα (layer) του σχεδίου τυπώνεται ξεχωριστά. Συστήνεται πλύσιμο μετά από 48 ώρες. Αρκετά μεγάλη αντοχή στο πλύσιμο σε θερμοκρασία έως 40 βαθμούς C. Για να διατηρείται το ρούχο για μεγάλο χρονικό διάστημα σε καλή κατάσταση το πλένουμε και το σιδερώνουμε γυρίζοντας το μέσα έξω.

  • Ψηφιακη Εκτύπωση – Direct To Garment

Η Ψηφιακή Εκτύπωση – Direct To Garment printing, γνωστή ως εκτύπωση DTG, είναι η εκτύπωση απευθείας σε ένδυμα, χρησιμοποιώντας τεχνολογία inkjet. Είναι ουσιαστικά εκτυπωτές που τυπώνουν απευθείας πάνω στο ύφασμα χρησιμοποιώντας τεχνολογία inkjet με ειδικά μελάνια που εφαρμόζονται στο ύφασμα άμεσα και απορροφούνται από τις ίνες.
Η ψηφιακή εκτύπωση (DTG) εφαρμόζεται σε ενδύματα που είναι βαμβακερά ή μίγματα βαμβάκι, αν και οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν επιτρέψει καλή απόδοση σε ανοιχτόχρωμα μείγματα πολυεστέρα και βαμβάκι. Το πλεονέκτημά της απέναντι στην μεταξοτυπία είναι οτι δίνει την δυνατότητα παραγωγής μικρής ποσότητας προϊόντων όπως και υψηλής ανάλυσης φωτογραφική εκτύπωση. (Με την μέθοδο της μεταξοτυπίας θα πρέπει να τυπώνεται αρκετός αριθμός τεμαχίων για να περιορίζεται το κόστος).
Η ψηφιακή εκτύπωση πλένεται σε κρύο νερό και μέχρι 400 στροφές το πλυντήριο, αποφεύγεται το στεγνό καθάρισμα, και σε καμια περίπτωση δεν πλένετε με χλωρίνη. Τέλος σιδερώστε απ΄ευθείας το τυπωμένο ύφασμα.

  • Σταμπα, Σιδεροτυπο, Θερμομεταφορα, Σταμπα Πλαστιζολη

Στάμπα, Σιδερότυπο, Θερμομεταφορά, Στάμπα Πλαστιζόλη είναι κάποια από τα ονόματα που χρησιμοποιούνται και αναφέρονται στο θερμομεταφερόμενο σιδερότυπο σχέδιο που τυπώνεται με τον ίδιο τρόπο όπως στη μέθοδο μεταξοτυπία απ΄ευθείας, αλλά χρησιμοποιούμε αντί για ύφασμα, σιλικονούχο χαρτί με μελάνια plastisol. ‘Ετσι έχουμε τις στάμπες μας σε χαρτί και επιλέγουμε εμείς πότε και πόσα ρούχα θα διακοσμίσουμε με αυτό το σχέδιο. Με αυτόν τον τρόπο μετριάζουμε αρκετά το κόστος παραγωγής αφού μειώνουμε το στοκ προϊόντων. Το κυριότερο χαρακτηριστικό της στάμπας είναι η πολύ καλή χρωματική απόδοση και η δημιουργία οποιαδήποτε απόχρωσης pantone και καλυπτικότητας, γιατί το μελάνι δένει στην επιφάνεια του υφάσματος και εισχωρεί λιγότερο στην ίνα από ότι στην απευθείας μεταξοτυπία επανω στο ύφασμα. Τα σιδερότυπα αυτά θερμομεταφέρονται στο ύφασμα με πρέσα 6bar, στους 160 βαθμούς για 10″ ή με λιγότερη θερμοκρασία για πιο ευαίσθητα υφάσματα αρκεί οι στάμπες να έχουν τυπωθεί με αντίστοιχα μελάνια. Η στάμπα έχει μεγάλη αντοχή στο πλύσιμο σε θερμοκρασία έως 30 βαθμούς C. Για να διατηρείται το ρούχο για μεγάλο χρονικό διάστημα σε καλή κατάσταση το πλένουμε και το σιδερώνουμε γυρίζοντας το μέσα έξω.

Παρότι δέν είμαστε εκτυπωτική εταιρεία, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητά του τυπωμένου ρούχου για να έχετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα στις καλύτερες δυνατές τιμές. Είμαστε στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα t-shirt και τα υπόλοιπα πραγματα του site. Σας ευχομαστε ένα τέλειο και επικοδομητικό Σαββατοκύριακο

Share this post