Rock Συμβουλές Πλυσίματος

rock-συμβουλές-πλυσίματος

Rock Συμβουλές Πλυσίματος

Σήμερα θα ασχοληθούμε με Rock συμβουλές πλυσίματος. Έχουμε αρκετούς πελάτες μας οι οποίο δεν γνωρίζουν τον σωστό τρόπο πλυσίματος των t-shirt μας, μας ρωτάνε σε ποιες θερμοκρασίες πλένονται τα ρούχα μας και υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει κάποιο μπλουζάκι από κακή πλύση. Το άρθρο αυτό λοιπόν θα σας βοηθήσει έτσι ώστε να πλύνετε και να συντηρήσετε σωστά τα αγαπημένα σας μπλουζάκια. Πιάστε απορρυπαντικά και πάμε.

Έχεις πάρει λοιπόν το αγαπημένο σου t-shirt από το site μας, και θες να το φορέσεις πρώτη φορά. Όσο και να φαίνεται ωραίο πάνω σου, όσο και αν θες να το φορέσεις αμέσως καλό θα ήταν να το ξεπλύνεις/πλύνεις μία πρώτη φορά. Άρα πρώτη συμβουλή :

Όταν παίρνεις ένα καινούργιο ρούχο να το ξεπλένεις/πλένεις πριν το φορέσεις, ακόμα και όταν έχει έρθει απευθείας από την αποθήκη.

Ο λόγος για τον οποίο δίνεται αυτή η συμβουλή είναι κυρίως για να αποτρέψει του ερεθισμούς του δέρματος που μπορούν να προκληθούν από τα χημικά που χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία εκτύπωσης της μεταξοτυπίας. Είναι χημικά τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα μέσω του πλυσίματος και το συνιστούμε σε κάθε ρούχο να γίνεται. Τέλος στην περίπτωση μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων μπορεί η πλύση να γίνει προληπτικά για την αποφυγή δερματικών παθήσεων και για καθαριότητα από δοκιμαστή σε δοκιμαστή λόγω υψηλής κινητικότητας και πολλαπλών αλλαγών από διαφορετικούς ανθρώπους.

Πλένετε τα ρούχα σας από την ανάποδη με μέγιστη θερμοκρασία 30°C .

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι η εκτύπωση της μπλούζας δεν θα επηρεαστεί από τα υπόλοιπα ρούχα τα οποία υπάρχουν στο πλυντήριο. Η συμβουλή αυτή όμως δεν είναι απόλυτη, γιατί μερικά τυπώματα όπως η μεταξοτυπίες δεν επηρεάζονται πολύ. Για περισσότερα σχετικά με τα διαφορετικά είδη τυπωμάτων όπως η μεταξοτυπία και η στάμπα, μπορείτε να ανατρέξετε σε προηγούμενο άρθρο μας εδώ.

Mη βάζετε τα σκουρόχρωμα μαζί με τα ανοιχτόχρωμα.

Ο λόγος είναι ότι τα σκουρόχρωμα ρούχα ανταλλάζουν τα χρώματά τους με τα ανοιχτόχρωμα που οδηγεί σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις ετικέτες

Παρακάτω θα σας δείξουμε μία εικόνα με τις σημαντικότερες εικόνες που μπορείτε να βρείτε σε όλες τις ετικέτες ρούχων αριθμημένες, για να δώσουμε τη σημασία τους παρακάτω.

1. To σύμβολο αυτό αναφέρεται στα μάλλινα ρούχα και σημαίνει πως δεν πρέπει να τα βάζετε στο στεγνωτήριο. Το στύψιμό τους πρέπει να γίνεται με κρύο νερό για να μην μαζέψουν.

2. Αν το ρούχο σας είναι χρωματιστό κατά πάσα πιθανότητα θα έχει αυτό το σύμβολο πάνω του και σημαίνει πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το πλύνετε με χλωρίνη.

3.-6. Ένας κύκλος με ένα γράμμα στο εσωτερικό του είναι ο τύπος του διαλύτη που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τα ρούχα σας αν έχετε στεγνωτήριο. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για το 4, το 5 και το 6.

7. Αυτό το σύμβολο που μοιάζει με φάκελο σημαίνει πως θα πρέπει να κρεμάσετε στην απλώστρα τα συγκεκριμένα ρούχα μετά το στύψιμο.

8, 11-13. Αυτά τα σύμβολα έχουν όλα να κάνουν με το στεγνωτήριο. Πιο συγκεκριμένα το 8 που δεν έχει καμία τελεία στο εσωτερικό του σημαίνει πως μπορείτε να βάλετε το ρούχο σας στο στεγνωτήριο αλλά να μην το αφήσετε να στεγνώσει τελείως. Το 11 σημαίνει πως πρέπει να ρυθμίσετε το στεγνωτήριο στην πιο χαμηλή ένταση, το 12 στη μεσαία ένταση και το 13 στην μεγάλη ένταση.

14. Το σύμβολο αυτό σημαίνει πως το συγκεκριμένο ρούχο δεν χρειάζεται στύψιμο και αναφέρεται κυρίως σε πουκάμισα τα οποία δεν θέλετε να βγουν από το πλυντήριο πολύ τσαλακωμένα.

15. Πρόκειται για κάποια συνθετικά ρούχα τα οποία δε θέλουν σιδέρωμα.

16. Μιλάμε για ακρυλικά, νάιλον και πολυεστερικά ρούχα τα οποία θα πρέπει να σιδερώσετε με το σίδερο σας σε χαμηλή θερμοκρασία.

17. Οι δύο τελείες σημαίνουν πως το σίδερο πρέπει να έχει μέτρια θερμοκρασία για να σιδερώσετε μείγματα πολυέστερ, μάλλινα ρούχα και μεταξωτά.

18. Οι τρεις τελείες σημαίνουν πως το σίδερο πρέπει να είναι καυτό για να σιδερώσετε βαμβακερά, λινά και ρούχα από βισκόζ.

19. Στους 30 βαθμούς πρέπει να πλένονται τα ρούχα που γράφουν “30” στην ετικέτα τους. Πρόκειται για ρούχα ευαίσθητα, όπως είναι τα μάλλινα και τα μεταξωτά.

20. Σε βαμβακερά, λινά και ρούχα από βισκόζη τα οποία γράφουν “40” στην ετικέτα τους η θερμοκρασία στην οποία πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο είναι αυτή. Διαφορετικά κινδυνεύουν να αρχίσουν να ξεβάφουν.

21. Στους 50 βαθμούς πρέπει να πλυθεί το ρούχο που έχει αυτό το σύμβολο στην ετικέτα του και μάλιστα στο πρόγραμμα με τα συνθετικά. Πρόκειται για ρούχα που είναι από πολυέστερ, βαμβάκι και μείγματα από νάιλον, πολυέστερ, βαμβάκι και βισκόζ. Καλό είναι αυτά τα ρούχα να τα ξεπλένετε με κρύο νερό και το στίψιμό τους να μην έχει πολλές στροφές.

22. Όταν ένα ρούχο έχει πάνω του αυτό το σύμβολο σημαίνει πως είναι βαμβακερό, λινό ή βισκόζ. Μπορείτε, επομένως, να το πλύνετε στους 60 βαθμούς στο πρόγραμμα για τα βαμβακερά ρούχα. Σε αυτή τη θερμοκρασία τα χρώματα του ρούχου σας θα διατηρηθούν ζωντανά.

23. Στους 90 βαθμούς μπορείτε να πλύνετε ολόλευκα βαμβακερά και λινά ρούχα. Το “90” προφανώς είναι οι βαθμοί στους οποίους μπορείτε να πλύνετε το συγκεκριμένο ρούχο στο πλυντήριο, στο πρόγραμμα για τα βαμβακερά.

24. Μην πλύνετε ποτέ στο πλυντήριο το συγκεκριμένο ρούχο που έχει αυτό το σύμβολο πάνω του. Θέλει μόνο στεγνό καθάρισμα.

25. Το σύμβολο αυτό σημαίνει πως μπορείτε να πλύνετε το ρούχο σας.

26. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να το πλύνετε στο χέρι.

27. Η μία τελεία μέσα στο σύμβολο της λεκάνης σημαίνει πως πρέπει να πλύνετε το ρούχο σας στο χέρι σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 30 βαθμών.

28. Οι δύο τελείες σημαίνουν πως η θερμοκρασία του νερού μπορεί να είναι μέχρι 40 βαθμούς Κελσίου.

29. Οι τρεις τελείες υποδηλώνουν πως η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 50 βαθμούς.

30. Μπορείτε να πλύνετε το ρούχο σας στο πλυντήριο στο πρόγραμμα που είναι σαν το πλύσιμο στο χέρι αλλά η μία γραμμή κάτω από τη λεκανίτσα δείχνει πως πρέπει να το πλύνετε χωρίς να το στύψετε. Πρόκειται για ρούχα τα οποία είναι συνθετικά.

31. Οι δύο γραμμές κάτω από τη λεκάνη σημαίνουν πως το ρούχο χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή. Μπορεί και πάλι να πλυθεί στο πλυντήριο στο πρόγραμμα για πλύσιμο στο χέρι. Πρόκειται για μάλλινα ή μεταξωτά ρούχα τα οποία θέλουν πολύ προσοχή στο πλύσιμο και φυσικά καθόλου στύψιμο.

Rock συμβουλές πλυσίματος στο χέρι.

Το πλύσιμο στο χέρι αποτελεί την πιο ασφαλή μέθοδο πλυσίματος. Είναι ασφαλής για τα υφάσματα και τα τυπώματα αλλά χρειάζεται προσοχή σε δυο πράγματα. Φροντίστε πάντα να έχετε διαλύσει καλά το απορρυπαντικό πριν βυθίσετε το ρούχο για να μην δημιουργηθούν ανεπιθύμητοι λεκέδες. Έπειτα χρησιμοποιείτε κρύο νερό, χωρίς να τρίβετε και τέλος κάνετε ξέπλυμα με άφθονο νερό

Rock συμβουλές πλυσίματος για δύσκολους λεκέδες.

ΑΙΜΑ: Βάλτε το ρούχο σε κρύο νερό με αλάτι. Αλλάζετε συνεχώς το νερό και πλύνετε με απορρυπαντικό μόλις το νερό γίνει διαυγές. Σε περίπτωση που ο λεκές είναι παλιός, μουσκέψτε σε κρύο νερό και προσθέστε οξυζενέ ή απορρυπαντικό για χρωματιστά. Τρίψτε και ξεβγάλετε κανονικά

ΒΕΡΝΙΚΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ: Τοποθετείστε σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό υγρό απορρυπαντικό και μερικές σταγόνες αμμωνίας. Σε περίπτωση που ο λεκές δεν υποχωρεί χρησιμοποιείστε νέφτι και πλύνετε με απορρυπαντικό

ΙΩΔΙΟ: Βάλτε το ρούχο αμέσως σε διάλυμα απορρυπαντικού για πλύσιμο στο χέρι και λίγων σταγόνων αμμωνίας και αφήστε το να μουλιάσει. Πλύνετε κανονικά

ΚΑΦΕΣ/ ΤΣΑΙ: Πλύνετε τα ρούχα αμέσως με απορρυπαντικό. Σε περίπτωση που ο λεκές δεν υποχωρεί, χρησιμοποιήστε χλωρίνη για τα λευκά και απορρυπαντικό για τα χρωματιστά

KEΡΙ: Ξύστε την επιφάνεια του κεριού. Τοποθετήστε το ρούχο σε απορροφητική πετσέτα κουζίνας ή σε φύλλο εφημερίδας. Σιδερώστε μέχρι να λιώσει το κερί. Αν μείνουν ίχνη, τρίψτε με λίγη βενζίνη. Πλύνετε κανονικά

ΚΟΛΛΕΣ: Αν επιτρέπεται από την ετικέτα, χρησιμοποιήστε ασετόν

ΚΡΑΣΙ: Καλύψτε το λεκέ με αλάτι για 30 λεπτά. Τοποθετήστε σε ένα σφουγγάρι, ζεστό διάλυμα απορρυπαντικού και ξεπλύνετε με κρύο νερό

ΛΑΔΙ /ΛΙΠΗ: Αν ο λεκές δεν είναι παλιός, τρίψτε τον αμέσως με υγρά μωρομάντηλα. Διαφορετικά βρέξτε με λίγη βενζίνη, προσθέστε ταλκ, βουρτσίστε και πλύνετε κανονικά. Αν πάλι δεν επιτρέπεται το πλύσιμο, ρίξτε ταλκ πάνω στο λεκέ και βουρτσίστε μόλις απορροφηθεί. Επαναλάβετε

ΜΕΗΚ-ΑΠ: Βουρτσίστε το λεκέ. Τοποθετήστε υγρό απορρυπαντικό και αφήστε το έτσι για μερικά λεπτά. Αν ο λεκές δεν υποχωρεί και μετά το πλύσιμο, δοκιμάστε διάλυμα αμμωνίας (αμμωνία – νερό, 1:1). Πλύνετε κανονικά

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ: Αφήστε το ρούχο να μουλιάσει σε διάλυμα ζεστού νερού και γλυκερίνης 1:1. Πλύνετε κανονικά

ΣΚΟΥΡΙΑ: Χρησιμοποιήστε το ειδικό προϊόν για λεκέδες σκουριάς που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα Super Markets. Λεκέδες όπως η σκουριά υποχωρούν με το τρίψιμο τους με χυμό λεμονιού και αλάτι

ΜΕΛΑΝΙ: Τοποθετήστε απορροφητικό χαρτί πάνω στο λεκέ. Με ένα σφουγγαράκι εμποτισμένο σε οινόπνευμα τρίψτε το ρούχο από την ανάποδη. Μετά τρίψτε πάλι με λίγο σαπούνι. Πλύνετε κανονικά

ΤΣΙΧΛΑ: Βάλτε σε σακούλα το ρούχο και τοποθετήστε για μια ώρα στην κατάψυξη. Σπάστε την τσίχλα και αφαιρέστε ίχνη που δεν έφυγαν με βενζίνη. Πλύνετε κανονικά

ΓΡΑΣΙΔΙ: Τρίψτε αμέσως με οινόπνευμα. Αν ο λεκές είναι παλιός, μουλιάστε το ρούχο σε διάλυμα γλυκερίνης και ζεστού νερού(1:1). Πλύνετε κανονικά

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε αρκετά με τις συμβουλές μας. Καλή συνέχεια από εμάς \m/ \m/ \m/ \m/ \m/

Share this post