10 Πράγματα Που Κάθε Μεταλάς Πρέπει Να Κάνει Πρίν Πεθάνει – Metal Bucket List

metal-bucket-list

10 Πράγματα Που Κάθε Μεταλάς Πρέπει Να Κάνει Πρίν Πεθάνει – Metal Bucket List

10 Πράγματα Που Κάθε Μεταλάς Πρέπει Να Κάνει Πρίν Πεθάνει. Tα τελευταία χρόνια ολοένα και ακούμε τον όρο Bucket Lists, ουσιαστικά τι να κάνεις πρίν πεθάνεις για να πείς οτι τα έκανες σχετικά όλα. Εμείς το κάναμε πιό Metal… Γιατί ακόμη και οι metalheads χρειάζονται μια Bucket List.

Παρά τον τίτλο αυτού του post, το να κάνεις ή να μην κάνεις κάτι από αυτά τα πράγματα δεν σε κάνει περισσότερο ή λιγότερο metal. Αντιθέτως, σκοπεύει να σε κάνει να γελάσεις και να περάσεις καλά και θα θέλαμε να ακούσουμε περισσότερες ιδέες που μπορεί να έχετε στα σχόλια.

1. Μπείτε πρώτη σειρά σε μια συναυλία

Το πρώτο πράγμα που αναμφισβήτητα οι περισσότεροι κάνουμε με το που φτάνουμε σε μια συναυλία είναι να πάμε στο μπαρ. Τι καλύτερο από μία παγωμένη μπύρα? Εμείς λέμε παράτα την μπύρα (ή πάρε την στα γρήγορα) και πήγαινε πρώτη σειρά. Βέβαια όλο αυτό προϋποθέτει μία μικρή αφοσίωση, που συχνά περιλαμβάνει την εμφάνιση μιας ώρας νωρίτερα για να είσαι πρώτος μέσα από την πόρτα, στη συνέχεια να περιμένεις δεξιά από τις εσωτερικές πόρτες μέχρι να ανοίξουν, και στη συνέχεια να τρέχεις σαν τρελός με την ελπίδα ότι θα καταφέρεις να προσγειωθείς στο κέντρο της πρώτης σειράς. Αξίζει όλη την ταλαιπωρία και νομίζω όλοι θα έπρεπε να το κάνουμε.

Ναι, το στήθος σας γίνεται θρύψαλα. Ναι, αισθάνεσαι ότι σε πατάει όλο το σύμπαν και ότι σε σπρώχνει ο κάθε σιχαμένος, αλλά αν έχετε κολλήσει μπροστά σε κάποια μπάρα, τότε είστε μια χαρά και το να είσαι εκεί, εκεί ακριβώς, στο γλυκό αυτό σημείο, είναι μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία.

2. Κάντε ένα τατουάζ

Μπορείτε να πάτε στο τοπικό σας τατουατζίδικο, έχουμε και πολλά στην Αθήνα, και να κάνετε ένα τατουάζ, αν δεν έχετε κάνει ήδη. Η αγάπη μας για τολμηρά, περίπλοκα εξώφυλλα άλμπουμ και σχέδια μπλουζών, μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για δεκάδες αν όχι εκατοντάδες ιδέες για tattoo. Επίσης δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι metalheads είναι και γνώστες ωραίων τατουάζ.

3. Τραγουδήστε karaoke

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, και τα περισσότερα καραόκε έχουν συνήθως ελληνικά και ρεμπέτικα κομμάτια. Αλλά εάν βρείς εκείνο που έχει ροκ ή ακόμα καλύτερα metal επιλογές? Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να τραγουδάς Metal μπροστά σε κόσμο. Γουστάρεις τη φάση μόνο εσύ και η παρέα σου? Κανένα πρόβλημα…ακόμα καλύτερα.

4. Πηγαίντε στο Wacken Open Air

Τώρα θα μου πείτε πλάκα μας κάνεις? Εδώ δεν θα δούμε ούτε πένα κιθάρας φέτος και μιλάς για εξωτερικό. Ναι μιλάω για εξωτερικό ΄΄΄όχι τώρα, του χρόνου, του παραχρόνου…κάποτε. Το Wacken δεν ονομάζεται τυχαία «Οι Άγιοι Τόποι του Μετάλλου». Μπορεί μερικά από τα πρόσφατα lineup να μην ήταν τόσο καλά όσο τα προηγούμενα χρόνια, και ίσως αισθάνεστε ότι προτιμάτε να πάτε σε ένα φεστιβάλ που μπορεί να έχει καλύτερες επιλογές, αλλά το Wacken δεν είναι μόνο το lineup είναι η ατμόσφαιρα και η εμπειρία. Μπορεί αρκετοί απο εμάς να έχουν πάει σε φεστιβάλ του εξωτερικού, αλλά πιστεύω σαν το ΅Wacken πουθενά.

5. Μάθετε μια Metal γλώσσα

Ξέρετε ΄τώρα…Γερμανικά, Νορβηγικά, Orc…

Λόγοι για τους οποίους είναι απαραίτητο:
1. Μπορείτε να δημιουργήσετε τους δικούς σας τίτλους τραγουδιών.
2. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας όνομα συγκροτήματος ή nickname.
3. Μπορείτε να εντυπωσιάσετε με τις γνώσεις σας.
4. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με metalheads από άλλες σελίδες.
5. Μπορείτε επιτέλους να μάθετε τι λένε συγκροτήματα όπως οι Eluveitie

6. Παρασκευάστε το δικό σας alchohol

Δεν υπάρχει τίποτα πιο metal από το να κάθεσαι στην αγαπημένη σου θέση και να βλέπεις τις φυσαλίδες να ανεβαίνουν στο δικό σου ποτό. Τίποτα περισσότερο. Τα υπόλοιπα είναι επιστήμη. Μπορείτε να αγοράσετε βασικά κιτ παρασκευής εκκίνησης από τα περισσότερα καταστήματα homebrew στο ιντερνετ με τιμές κοντά στα 100€. Η γνώσω που υπάρχει στο ιντερνετ και οι συμβουλές που μπορείτε να βρείτε θα σας κάνουν να φτιάξετε τη δικιά σας μπύρα, κρασί και διάφορα αλκοολούχα ποτά σε χρόνο μηδέν. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στη συνταγή.

7. Γεμίστε ένα γιλέκο τζίν με ραφτά σήματα

Αυτά τα γιλέκα είναι έργα τέχνης, καλλιεργούνται εδώ και δεκαετίες με μπαλώματα και ραφτά από παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Το τζιν ξεθωριασμένο και φθαρμένο σε ορισμένα σημεία, η ραφή χάλια και σε κάποια σημεία ανύπαρκτη, τα χρώματα μπορει να ξεθωριάζουν, οι μυρωδιές να είναι λίγο δυσάρεστες, αλλά τα παντα σε αυτό το ρούχο είναι διαχρονικά.

Αν έχετε ένα τζίν μπουφάν που δεν το πολυχρειάζεστε πλέον, μπορείτε να το metal-ιάσετε. Χρειάζεστε ραφτά και patches από παραστάσεις που έχετε δει ή έχετε παραγγείλει μέσω ιντερνετ, ένα άνετο ρούχο και κλωστή και βελόνα. Τα υπόλοιπα είναι φαντασία και ράψιμο.

8. Κάνε ένα φίλο σου μεταλά

Όλοι το έχουμε προσπαθήσει έστω και μία φορά. Όλοι έχουμε αυτόν τον φίλο που έχει τα στοιχεία να γίνει μεταλάς…μακάτι να το καταλάβαιναν και αυτοί. Ξέρεις αυτό ο φίλους που ακούει Ελληνικά άλλα γουστάρει λίγο rock καμια φορά, συνήθως στο ραδιόφωνο…αυτός που του αρέσει στα κρυφα και ο Μιτροπάνος. Η λύση απλή: μία συλλογή από αγαπημένα κομμάτια είτε σε cd είτε σε ένα φλασάκι. Βάζετε ότι σας αρέσει και ότι πιστεύετε οτι θα του αρέσει και εκείνου…Αυτός μπορεί να μην το αντιληφθεί με την πρώτη αλλα εμείς γνωρίζουμε – προφανώς – ότι το metal είναι το καλύτερο, το πιο όμορφο, το πιο δυνατό, το πιο σκοτεινό και δυνατό είδος μουσικής εκεί έξω και είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι γεγονός. Γιατι να μην το πιστέψει και αυτό ο φίλος μας?

9. Διαβάστε μια Βιογραφία Rockstar

Κάθε μεταλάς, σε κάποιο σημείο της ζωής τους, ονειρεύτηκε να γίνει ροκ σταρ. Η φήμη, τα ναρκωτικά, οι θαυμαστές, το σεξ και τα μπάχαλα σε σαλ΄όνια και δωμάτια ξενοδοχείων έχουν μια γοητεία που απλά δεν θα πεθάνει. Αλλά επειδή δεν μπορούμε όλοι μας να είμαστε παγκοσμίως διάσημοι μουσικοί, μπορούμε να ζούμε μέσω βιβλίων και ντοκιμαντέρ στιγμές των αγαπημένων μας μπαντών και τραγουδιστών. Με αυτόν τον τρόπο, μαθαίνουμε με βασικές λεπτομέρειες ακριβώς τι χάνουμε.

Μερικά που μπορούμε να προτείνουμε είναι τα εξής:
– Life, από τον Keith Richards
– Tommyland από τον Tommy Lee
– Appetite for Destruction απο τον Danny Sugarman
– The Dirt απο τους Motley Crue
– Βringing Metal to the Children: The Complete Bezerker’s Guide to World Tour Domination απο τον Zakk Wyle και Eric Hendrikx
– Mustaine: A Heavy Metal Memoir απο τον Joseph Layden και Dave Mustaine
– It’s So Easy, and other lies του Duff McKagan;
– Bloody Reign of Slayer, του Joel McIver

10. Δώστε στο κατοικίδιο σας ένα metal όνομα

Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν γάτες με το όνομα “Lucifer” και “Quorthorn”. Σκυλιά με το όνομα “Varg” και “Odin” και κουτάβια με το όνομα “Ozzy”. Τα κατοικίδια ζώα σας αξίζουν ένα όνομα που αρμόζει στη δική σας κουλτούρα.

Μπόνους πόντοι, αν δώσετε στο παιδί σας ένα metal όνομα.

Share this post