Η μέταλ μειώνει το θυμό και ενισχύει τα θετικά συναισθήματα.

Η μέταλ μειώνει το θυμό και ενισχύει τα θετικά συναισθήματα.

Say whaaaat?

Ναι ναι, σύμφωνα με έρευνα του University of Queensland’s School of Psychology, οι «ακραίες μουσικές», όπως η μέταλ, βοηθούν τον ακροατή να επεξεργαστεί το θυμό του και να αυξήσει τα θετικά του συναισθήματα.

Αρχικά, εξέτασαν 551 φοιτητές του πανεπιστημίου, ανάλογα με τη μουσική της προτίμησης τους. Συμπέραναν ότι οι ροκάδες & μεταλάδες, που ήταν το 57% του κοινού-δείγματος, είχαν μεγαλύτερη τάση για κατάθλιψη από τους υπόλοιπους, αλλά τα επίπεδα του θυμού τους δεν διέφεραν ιδιαίτερα.

Στη συνέχεια διεξήχθη έρευνα στην οποία συμμετείχε δείγμα 39 ατόμων, ηλικίας 18-34 ετών.
Αφού τους θύμωναν επί 16 λεπτά, τους παρακολουθούσαν όταν άκουγαν τη μουσική δικής τους επιλογής, δηλαδή μέταλ επί 10 λεπτά. Μετά ακολούθησε ένα δεκάλεπτο ησυχίας. Όπως έγραψαν οι ειδήμονες στην έρευνά τους, η μέταλ είναι ένα είδος που που ματσάρει το θυμό.
Αντί οι ακροατές να θυμώσουν περισσότερο, όπως κάποιοι θα περίμεναν, βίωσαν το ακριβώς αντίθετο. Η μουσική τους βοήθησε να εξερευνήσουν όλα όσα ένιωθαν και να βγουν από αυτό με περισσότερη ενέργεια και έμπνευση.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, ενώ στο πρώτο 16λεπτο οι ακροατές έγιναν εχθρικοί και ευέξαπτοι και το επίπεδο του στρες αυξήθηκε, μετά την ακρόαση της μουσικής ή την ησυχία, τα επίπεδα της εχθρότητας, του στρες και της ευεξαψίας μειώθηκαν σημαντικά.

Τελικό συμπέρασμα των ερευνητών: Η ακρόαση ακραίας μουσικής, μπορεί να αποτελέσει έναν υγιή τρόπο επεξεργασίας του θυμού.

Πηγή: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4439552/

Share this post