Top 10 Facts Για Το Metal

Top 10 Facts Για Το Metal

Top 10 Facts για το Metal.

Σε συνέχεια του άρθρου μας απο την προηγούμενη βδομάδα που μιλήσαμε για τα 6 facts για την rock μουσική, σας παραθέτουμε παρακάτω μερικά απο τα αγαπημένα μας facts για πρόσωπα που σχετίζονται με το metal. Χωρις περαιτέρω καθυστερήσεις ας ξεκινήσουμε:

 1. Ο Matt Barlow των Iced Earth, ήταν αστυνομικός και μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έφυγε από το συγκρότημα το 2003 για να επιστρέψει σαν αστυνομικός.
  Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου τον προσγείωσαν στον “πραγματικό κόσμο” και επέλεξα αντί να ζήσει την ψευδαίσθηση ενός “ροκ αστεριού” να κάνει κάτι για την χώρα του. Έτσι, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς τραγουδιστές για μια από τις καλύτερες αμερικανικές μπάντες άφησε το συγκρότημα και έγινε και πάλι αστυνομικός στο αστυνομικό τμήμα του Georgetown, Delaware. Τελικά η αγάπη του όμως για την μουσικλη υπερνίκησε και επέστρεψε στη μουσική το 2007.
 2. Ο Mike Mangini των Dream Theatre είναι επίσης ειδικός λογισμικού που εργάστηκε σε ένα πρόγραμμα που μελέτησε τους δεσμούς μεταξύ του ανθρώπινου εγκεφάλου και σώματος.
  Αποφοίτησε απο το πανεπιστήμιο του Bentley με το δίπλωμα “Computer science major”
 3. Ο James Hetfield των Metallica έχει κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο που μπορεί να επιβιώσει πυρηνικές εκρήξεις και σεισμούς.
  Nαι ισχύει δέν είναι αστείο…
 4. Ο Cozy Powell των Rainbow έβαλε ένα παγκόσμιο ρεκόρ παίζοντας 400 τύμπανα μέσα σε ένα λεπτό, ζωντανά στην τηλεόραση.
  H παρουσίαση έγινε σε εκπομπή του BBC, και αυτό είναι το σχετικό βίντεο.
 5. Ο Bruce Dickinson των Iron Maiden είναι επαγγελματίας πιλότος, αλλα αυτό το γνωρίζετε. Αυτό που ενδεχομένως δέν γνωρίζετε είναι οτι ο ίδιος έπερνε άδεια ανευ αποδοχών για να συμμετέχει στους Iron Maiden. Επίσης είναι ο επίσημος πιλότος της μπάντας πετώντας το “Ed Force One”.
 6. Ο Dave Mustaine από το Megadeth επέλεξε το heavy metal ως καριέρα για εκδίκηση. Όλοι οι metalheads γνωρίζουν τα τερτύπια του γνωστού τραγουδιστή, και την συμμετοχή του στους Metallica. Ο Mustaine ομως εκτός των Metallica ήθελε να εκδηκηθεί και ένα γαμπρό του, που τον γρονθοκόπησε επειδή άκουγε Judas Priest. Έτσι λοιπόν για καλό μας επέλεξε το metal.
 7. Ο Hansi Kürsch του Blind Giardian ηχογραφεί ξεχωριστά κάθε κομμάτι των πολλαπλών φωνητικών που είναι χαρακτηριστικά του συγκροτίματος και δεν χρησιμοποιεί προγράμματα για βελτίωση φωνής.
  Hansi : “Δεν χρησιμοποιώ προγράμματα όπως το Harmonizer ή το Pitch Perfect, γιατι δεν λειτουργουν καλά με την φωνή μου λόγω του φυσικού μου distortion και του διπλού εφέ φωνής που έχουν οι φωνητικές μου χορδές”.
 8. Ο Alex Skolnick των Testament παίζει τζαζ στο Alex Skolnick Trio.
  Και thrasher και Jazz-ίστας.
 9. Ο Ian Gillian των Deep Purple ήταν ο αυθεντικός “Jesus Christ Superstar” στην πασίγνωστη opera.
  Ήταν προσωπική επιλογή των δημιουργών Tim Rice και Andrew Lloyd Webber.
 10. Ο Jeff Hanneman των Slayer ήταν ένας “πολύ ήσυχος” τύπος αλλά έγραψε τη μουσική και τους στίχους σε τραγούδια που μόνο ήσυχα μπορούν να χαρακτηριστούν …
  RIP Jeff

Σας άρεσαν τα top 10 facts μας για το metal; Μήν ξεχνάτε οτι για περισσότερο metal και thrash μπορείτε να επισκευθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα εδω.

Τέλος για να μαθαίνετε τα τελευταία νέα του site μας κάντε like στη σελίδα μας στο FB.

Share this post