6 Rock Facts Που Δεν Ξέρατε

6 Rock Facts Που Δεν Ξέρατε

Tα αστέρια της rock έχουν ιδιαίτερη φήμη για την εκκεντρότητά τους. Μπορεί να είναι ιδιοφυΐες γύρω από την μουσική, αλλά η προσωπική τους ζωή μπορεί να γίνει τόσο ακραία όσο και οποιαδήποτε προβολή πραγματικότητας. Παρακάτω υπάρχουν 10 παράξενα γεγονότα για μερικούς από τους μεγαλύτερους θρύλους της μουσικής.

1.FLEETWOOD MAC
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Fleetwood Mac είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ροκ μπάντες μέχρι σήμερα. Ανεξάρτητα από την μπάντα που βρίσκεται μαζί μας πάνω από 40 χρόνια, μερικά από τα ιδρυτικά της μέλη εγκατέλειψαν το συγκρότημα ήδη από το 1970. Ένα μέλος είναι ο Peter Green. Ο Peter Green είχε προτείνει ότι η μπάντα θα έπρεπε να δώσει όλα τα κέρδη της για φιλανθρωπικούς σκοπούς και θα έπρεπε να επιβιώνουν μόνο με τα βασικά. Αυτό δεν έγινε δεκτό από τα άλλα μέλη της μπάντας και έτσι άφησε το συγκρότημα το 1970.

2. AC / DC
Αν κοιτάξετε τις πωλήσεις δίσκων, οι AC / DC είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ροκ μπάντες μέχρι σήμερα. Το heavy metal Australian band είναι γνωστό για τους στίχους του με δημοφιλή τραγούδια όπως “Back in Black”. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι η μπάντα έχει συνολικά 22 τραγούδια των οποίων οι τίτλοι έχουν τη λέξη “rock” . Αυτό αρκεί για να γεμίσετε δύο άλμπουμ.

3. ΑΧL ROSE
Ένας από τους πιο διάσημους θρύλους του rock and roll, ο Axl Rose, ήταν ιδιαίτερα παράξενος. Εκτός από τη συλλογή λατινοαμερικανικών θρησκευτικών αντικειμένων, ο Axl Rose έκανε tours με έναν psychic που ονομαζόταν Sharon Maynard.

4. TO ΠΡΩΤΟ ALBUM ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ INTERNET
Ο Prince έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που κυκλοφόρησε αποκλειστικά άλμπουμ στο διαδίκτυο. Το 1997, ο Πρίγκιπας κυκλοφόρησε το Crystal Ball. Η κίνηση ώθησε την αλλαγή στα κανάλια διανομής μουσικής.

5. Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ BUDDY HOLLY
Ο θρυλικός μύθος Buddy Holly πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα στην τρυφερή ηλικία των 22. Ο θάνατός του είχε προβλεφθεί από τον βρετανό παραγωγό Joe Meek, ο οποίος είχε ενδιαφέρον έντονο για τα παραφυσικά. Ένα χρόνο πριν από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, ο Meek προειδοποίησε τον Holly θα πεθάνει τον Φεβρουάριο. Ο Meek προσπάθησε να εμποδίσει τον Holly ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.  Δυστυχώς η πρόβλεψη βγήκε αληθινή και ο Holly πέθανε στις 3 Φεβρουαρίου 1959 σε μια τραγική συντριβή αεροσκάφους.

6. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ROCK ‘N’ ROLL ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 1.000.000 ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Ο Fats Domino ήταν ένας ταλαντούχος rocker τη δεκαετία του 1950 & του 1960. Η μουσική και οι πωλήσεις ρεκόρ δεν μπορούσαν να συγκριθούν με κανέναν άλλο εκείνο το διαστήμα παρά μόνο με  το βασιλιάς του rock ‘n’ roll,  Elvis Presley. Το πρώτο του άλμπουμ, The Fat Man, το οποίο συντάχθηκε από τον Bartholomew των Imperial Records, έγινε το πρώτο τραγούδι του rock ‘n’ roll που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

Το φοβερό πράγμα με τους κλασικούς θρύλους των rock είναι ότι ανεξάρτητα από την εκκεντρική τους φύση, η μουσική τους παραμένει διαχρονική. Είναι μουσική που μπορείτε ακόμα να ακούσετε και να απολαύσετε δεκαετίες από την πρώτη κυκλοφορία τους.

Αν η απόλαυση αυτή για τη rock  δεν σας είναι αρκετή, τότε είστε στο κατάλληλο μέρος για να τους έχετε διαρκώς κοντά σας! Kάντε κλικ εδώ και διαλέξτε το συγκότητα που σας αρέσει!!

Μην ξεχάτε να μας κάνετε like στο Facebook το σημείο που η καρδιά του rockvision χτυπά!

Share this post