10 πράγματα που δεν ξέρεις για τη ροκ και τη μέταλ.

10 πράγματα που δεν ξέρεις για τη ροκ και τη μέταλ.

Αν έχεις μείνει μόνο στο να ακούς τις μουσικές τους, ήρθε η ώρα να μάθεις τι κρύβεται πίσω από τους δίσκους…

3
2
1
Πάμε!

1. Οι Led Zeppelin έδωσαν συναυλία στη Δανία ως ‘The Nobs’, καθώς η Eva von Zeppelin, η εγγονή του εφευρέτη των Zeppelin, απείλησε ότι θα τους μηνύσει για αμαύρωση του επωνύμου της. Κι, όμως, ισχύει. Στις 28 Φεβρουαρίου του 1970, άλλαξαν το όνομά τους, για μια αξέχαστη βραδιά στην Κοπεγχάγη.

2. Οι γάτες στρεσάρονται όταν ακούνε metal. Σύμφωνα με έρευνα του Journal Of Feline Medicine And Surgery, αν βάλεις τις γάτες σου να ακούσουν AC/DC με ακουστικά, θα αυξηθούν οι καρδιακοί τους παλμοί και θα διασταλούν οι κόρες των ματιών τους.

3. Ο όρος‘heavy metal’ επινοήθηκε από τους Steppenwolf στο τραγούδι Born To Be Wild . Βέβαια, εκεί δεν είχαν στο μυαλό τους είδος μουσικής, αλλά μία μηχανή.

4. Ο Τραγουδιστής Ronnie James Dio προτάθηκε για front man των Black από την τότε μελλοντική σύζυγο και manager του Ozzy, Sharon Arden-Osbourne. Δεν θα πω τίποτα γι αυτό, γιατί θα ξεκινήσει πόλεμος.

5. O Ian Gillan των Deep Purple, ήταν ο αυθεντικός “Ιησούς” στο Jesus Christ Superstar. Τραγούδησε τον ρόλο του Ιησού στην πρώτη ηχογράφηση του ροκ μιούζικαλ του Andrew Lloyd. Έκτοτε, τον ρόλο αυτό έχουν τραγουδήσει δεκάδες άλλοι, αλλά  Ian ήταν ο πρώτος και είναι πρώτος στις καρδιές μας!

6. O Bono των U2 είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει προταθεί για βραβείο Όσκαρ, Grammy, Χρυσή σφαίρα και Nobel ειρήνης. Δεν θα πω άλλα, είμαι βαθύτατα συγκινημένη!

7. Το “Tearjerker” των RHCP είναι γραμμένο για τον Kurt Cobain και το “Transcending”, για τον River Phoenix. Θα τα βρείτε και τα 2 στο δίσκο One hot minute. Στον πρώτο τραγουδούν When highs are the lows And lows are the way So hard to stay Guess now you know I love you so. Στον 2ο, Like no other, I love you, you’re my brother.
Πολλή αγάπη μωρέ παιδιά. RIP.

8. Το λογότυπο των Rolling Stones, με τη γλώσσα έξω, είναι εμπνευσμένο από την θεά του Ινδουισμού, Kali. Η Κάλι, ή «Μαύρη μητέρα», είναι η θεά της καταστροφής. Ωστόσο, καταστρέφει μόνο για να δημιουργήσει ξανά. Οτιδήποτε καταστρέφει έχει να κάνει με την αμαρτία, την άγνοια, την αποσύνθεση, και δεν είναι πια χρήσιμο. Πολύ καλό, Rolling Stones!

9. Τα μέλη των Nirvana, δεν μπόρεσαν να απολαύσουν ολόκληρο το release party του δίσκου Nevermind, γιατί ξεκίνησαν φαγητο-πόλεμο και τους έδιωξαν από την εκδήλωση. Ουδέν σχόλιο. Τα παιδιά ήταν απλά χαρούμενα.

10. Οι Metallica γεννήθηκαν από μία… αγγελία! Ναι, είναι αλήθεια, ο ντράμερ τους, Lars Ulrich, έψαχνε μέσω εφημερίδας μουσικούς για να τζαμάρουν παρέα. Στην αγγελία απάντησε ο Hetfield και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Ευτυχώς που ο James διάβαζε εφημερίδα, δηλαδή!

Τα ήξερες εσύ όλα αυτά; Μήπως ξέρεις άλλα, που δεν ξέρουμε εμείς;

Share this post